Jak na fotky bez profesionálního fotografa: Co zajímá rodiny s dětmi?

Žijeme v době nadbytku informací. Úplně se změnil způsob, jakým lidé čtou souvislé texty a výrazně se také snížila trpělivost s hledáním informací. O tom, zda návštěvník vašeho webu k vám dorazí i osobně, rozhodují hlavně fotky. Máme pro vás pár tipů, jak fotky svého ubytování, restaurace nebo třeba dětské herny vylepšíte i bez profesionálního fotografa.

Fotit můžete i mobilním telefonem

Většina nových mobilních telefonů zvládá fotit opravdu dobře. Nastavte si v nastavení maximální rozlišení fotografie a naučte se, jak zaostřit na konkrétní bod obrazu. Foťte bez blesku, ideálně v denním světle. Pro focení exteriéru je nejlepší měkké ranní světlo.

Foťte převážně na šířku

Na webu víc využijete fotografie na šířku, preferujeme je i v naší databázi www.explorio.cz.

Odstraňte rušivé detaily

Rozhlédněte se po místě, které chcete fotit, jako byste tu byli poprvé. A pokud je to možné, odstraňte vše, co vás ruší. Například popelnice, odpadkový koš, odložené předměty, vadnoucí květinu. 

Pozor při focení osob

Pokud jsou na fotkách rozpoznatelné konkrétní osoby, můžete fotky použít jen v případě, že vám dají souhlas. Ideálně v písemné podobě. Pokud byste měli rádi například fotky dětí, jak si hrají na vašem dětském hřišti, uspořádejte domluvené focení, kde jejich rodiče necháte podepsat souhlas použitím fotek. V takovém případě rovnou doporučujeme přizvat profesionálního fotografa, ať můžete čekat perfektní výsledek. Focení neposedných dětí je poměrně náročná disciplína, pokud s tím nemáte zkušenosti. 

Pohrajte si s úhlem

Zkuste místo fotit z různých úhlů, k focení si občas klekněte, jindy zase zkuste fotku z výšky, třeba ze židle či stolu. 

Máte vyfocené opravdu vše?

Ukažte na fotkách vše, o co se rodiny s dětmi zajímají. Výrazně to ovlivní jejich rozhodování při výběru hotelu, restaurace či příštího výletů.

Na co nezapomenout?

  • Dětský koutek
  • Venkovní hřiště
  • Bazén, brouzdaliště
  • Dětské jídelní židličky
  • Dětské postýlky
  • Dětské vybavení k zapůjčení (nočník, vanička, stupátko k umyvadlu...)
  • Vybavení kuchyňky
  • Vybavení pro sport
  • Bezpečnostní prvky pro děti (například zábrana na schody)
  • Hry, knížky k zapůjčení

Vydejte se i do okolí

Zaujměte i fotkami z blízkého okolí a oblíbených výletů. Rádi je zařadíme do vašeho profilu v databázi www.explorio.cz a na vašem webu hosté určitě uvítají sekci Inspirace na výlety, kde uvidí, na co mohou těšit.

Co s fotkou po vyfocení?

Nezapomeňte ani na finální úpravu fotky po nahrání do počítače. Existuje plno jednoduchých (a často i bezplatných) programů, kde jednoduché úpravy snadno provedete. Doporučujeme třeba pixlr.com, který je dokonce v češtině. Fotku podle potřeb ořízněte, srovnejte, pokud se nepodařilo vyfotit zcela rovně, upravte jas, kontrast, barvy. A můžete nahrát na web. Pokud je fotka příliš velká, ke komprimaci můžete využít třeba bezplatný on-line nástroj tinyjpg.com.

Pomůžeme s profesionálním focením

V případě, že se časem rozhodnete investovat do profesionálního nafocení, náklady se vám brzy vrátí v podobě zvýšeného počtu rezervací. Profesionální nafocení vám dokážeme zajistit jako jednu z doplňkových služeb.

 


Mám zájem o profesionální nafocení


Další inspirace pro vaše podnikání:

Tipy, jak obsadit maximum volných termínů
Zařiďte si dětský koutek s minimálními náklady